EA-organisasjoner og prosjekter

liste 700.jpg

Effektiv altruisme i norge:

Effektiv Altruisme internasjonalt

www.EffectiveAltruism.org – What is Effective Altruism?

GWWC-logo-300x300.jpg

GiveWell
GiveWell gjennomfører grundige analyser for å  finne de bistandsorganisasjonene som er mest effektive, har rom for mer penger og dokumenterer godt effekten av sitt arbeid.

Giving What We Can
GWWC vil utrydde ekstrem fattigdom gjennom å inspirere flere mennesker til større personlige donasjoner, deriblant ved å bli medlem og ta «The Pledge» (love å gi bort minst 10% av all sin inntekt for resten av sitt liv).

80,000 Hours
80,000Hours gir karriéreråd og -veiledning for hva man burde gjøre for å få størst mulig impact i løpet av sin karriere, typisk på totalt 80 000 timer. Et tema de skriver mye om er Earning-to-Giveen av mange mulige strategier for å forbedre verden . Det går helt enkelt ut på at man prøver å få seg en best mulig betalt jobb for å kunne donere mest mulig penger til bistand. Dermed kan man gjøre en betydelig positive forskjell i verden selv om man ikke selv har en direkte meningsfull jobb.

TLYCS.png

The Life You Can Save
Å leve etiske liv betyr å bruke en del av egen personlige rikdom og ressurser på å utrydde ekstrem fattigdom. Denne organisasjoner er grunnlagt av filosofen Peter Singer og fokuserer på nettopp det.

 

Center for Effective Altruism, Oxford

 

Internasjonalt forum for Effective Altruism

 

Andre relevante organisasjoner

Effektiv Altruisme

Effektiv Altruisme Norge v/ studentgruppene på NTNU og UiO