Back to All Events

HKH Kronprinsessen og dr. Tore Godal: Global helse

Effektiv Altruisme NTNU er stolte over å invitere til en samtale mellom H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og dr. Tore Godal, en nestor innen global helse og bistand. Tema for møtet er global helse og unges engasjement for en bedre verden.
________________

Se videopptak av arrangementet her: www.youtube.com/watch?v=SEVQMkBQCMs
________________

Tore Godal er mannen som på slutten av 90-tallet fikk 750 millioner dollar av Bill Gates til å starte en global vaksineallianse: GAVI. Siden har GAVI vaksinert millioner av barn og reddet ca syv millioner liv, og Gates har uttalt at dette er hans beste investering noensinne. Ifølge Jens Stoltenberg er Godal trolig den nordmannen i historien som har reddet flest liv etterFridtjof Nansen, og Kronprinsessen har skrevet på Twitter at Godal er hennes store forbilde.

Kronprinsesse Mette-Marit har lenge hatt et sterkt internasjonalt engasjement og ble i 2006 utnevnt til spesialutsending for UNAIDS, FNs organisasjon for arbeid med HIV/AIDS. Hun har også tatt utviklingsstudier ved University of London (SOAS) og hospitert i Norad.

Vi gleder oss til å ta imot både Kronprinsessen og dr. Godal på NTNU, og håper også du vil ta del i dette møtet!

NB! Programmet begynner kl 12.15 og dørene vil da stenges.