Back to All Events

Hvordan gjøre en størst mulig forskjell i verden?

  • Gløshaugen Gløshaugveien Trondheim, Sør-Trøndelag, 7030 Norway (map)

"Jeg har lyst til å gjøre noe samfunnsnyttig og være en positiv kraft i verden. Men hvordan kan egentlig jeg gjøre verden til et bedre sted?"

Dette spørsmålet tror vi det er mange som stiller seg, og vi vil gjerne hjelpe dem å finne gode svar. 2. september kl 12.15 på Gløshaugen skal derfor EA NTNU ha lunsjmøtemed foredrag fra den sosiale entreprenøren Daniel Gaim og samfunnsøkonom Hans Olav Melberg.

Daniel Gaim er en sosial entreprenør med utdannelse innen politisk økonomi og pedagogikk. Han er lektor, strategisk rådgiver for store og små ideelle organisasjoner og medgründer av blant annet pro bono-nettverket Prospera. Han står bak begrepet ”kompetansebasert frivillighet” som for eksempel kan bety at en seniorkonsulent tilbyr høyt prisede tjenester gratis til veldedige organisasjoner, tjenester de har veldig nytte av men ellers ikke har råd til selv. På den måten kan de gjøre en enorm forskjell. Prospera har i dag ca. 150 seniorkonsulenter i Oslo og ønsker å starte opp i både Bergen og Trondheim. Kom og hør Daniel sin inspirerende historie og om hans ideer på besøk til NTNU!

Hans Olav Melberg har en bachelor i filosofi, politikk og økonomi fra University of Oxford og en phd. i økonomi fra UiO. Han har spesialisert seg innenfor helseøkonomi og er i dag en ekspert mange lytter til, blant annet det norske helsedepartementet. Han kommer til NTNU for å fortelle oss fakta vi ikke visste, forklare årsaker og sammenhenger vi ikke hadde tenkt på og resonnere rundt hvorfor dagens helsesystem er som det er. Hvor mye koster en person helsevesenet per år? Har staten satt en pris på våre liv, og hvor mye er vi i så fall verdt? Hvordan måler man avkastning på disse pengene? Og hvordan er alt dette relevant for bistandssektoren? Disse spørsmålene og mange flere kan du få svar på 2. september!

Mer info og detaljert program kommer snart!