Paneldebatt - Hva kan DU gjøre for å bekjempe global fattigdom?
Feb
10
12:00 pm12:00
UiO

Paneldebatt - Hva kan DU gjøre for å bekjempe global fattigdom?

  • Universitetet i Oslo

Verden har aldri vært så rik som den er nå, og potensialet for å løfte flere ut av fattigdom har aldri vært høyere. Listen over mulige tiltak for å bekjempe fattigdom er lang og krevende, og det er god grunn til å tro at de beste tiltakene er mange ganger så effektive som gjennomsnittstiltaket. Derfor er det viktig å tenke kritisk og bruke kunnskapen vi har til å finne ut hva som fungerer aller best.

Fattigdom er ett av de store problemene i verden som vi vil finne de mest effektive løsningene på. Vi har invitert tre eksperter med ulik bakgrunn til å dele sin kunnskap om hva som fungerer i kampen mot fattigdom, og ikke minst hva som er det viktigste DU kan gjøre.

Debattanter:

Vibecke Dixon - seniorrådgiver i NORADs avdeling for helse, utdanning og forskning

Haakon Gjerløw - stipendiat i statsvitenskap

Gunnar Bjune - samfunnsmedisiner med lang erfaring innen hjelpearbeid


Debatten vil ledes av Aksel Braanen Sterri, skribent i Dagbladet.

DET BLIR LETT SERVERING

EA Hangout
Sep
23
7:30 pm19:30

EA Hangout

EA NTNU inviterer til ny Hangout på onsdag. Vi møtes 19:30 på Den Gode Nabo.

Kom for å treffe andre medlemmer, ambassadører og andre interesserte i effektiv altruisme for prat om hvordan vi kan forbedre verden best mulig, eller hva som helst annet. Det er helt uformelt, uten påmelding og du kan bli så kort eller lenge du vil. Kan du bare komme senere på kvelden, så gjør du bare det. Erfaringen tilsier at det alltid er noen som sitter til langt på kveld oppslukt i mer eller mindre interessante, men alltid hyggelige samtaler.

Ta gjerne med en venn og se etter folk i rød t-skjorte med hvit skrift og hvit heart bulb.

EA Hangout
Sep
16
7:30 pm19:30

EA Hangout

  • Studentersamfundet i Trondhjem

Kom for å treffe andre medlemmer, ambassadører og andre interesserte i effektiv altruisme for prat om hvordan vi kan forbedre verden best mulig, eller hva som helst annet. Det er helt uformelt, uten påmelding og du kan bli så kort eller lenge du vil.

EA NTNU og CIVITA FROKOST: Utenrikspolitikk i en global krisetid
Sep
11
8:15 am08:15

EA NTNU og CIVITA FROKOST: Utenrikspolitikk i en global krisetid

Utenrikspolitikk i en global krisetid

Hvordan skal Regjeringen fremme norske interesser i en global krisetid? Hvilken rolle bør norske verdier spille i utenrikspolitikken? Og er det en motsetning mellom verdier og interesser? Norge bruker årlig 33 milliarder kroner på utviklingshjelp, men bruker vi disse midlene på en god nok måte? Hvordan kan de eventuelt brukes bedre? 

Åpent infomøte
Sep
3
6:00 pm18:00

Åpent infomøte

Torsdag 3. september blir det et infomøte om Effektiv Altruisme NTNU og det kommende opptaket. For å kunne utfordre og utvikle våre ideer og metoder ønsker vi et bredt spekter av perspektiver blant våre medlemmer. Med andre ord: Vi ønsker søkere fra alle linjer og årstrinn med et brennende engasjement for å gjøre verden best mulig!

Møt opp om du vurderer å søke, har spørsmål, eller bare ønsker å lære mer. Dette blir et avslappet og uformelt møte, med litt informasjon om oss, bevegelsen og hva vi ser etter i en søker. Etterpå blir det pizza, og åpent for spørsmål og diskusjon. 

Vi håper du tar turen, og at du søker før 6. september!

Søknadsskjema finner du på http://www.effektivaltruisme.no/opptak

Info meeting with film screening - Open for all
Sep
3
4:00 pm16:00
UiO

Info meeting with film screening - Open for all

Effektiv Altruisme UiO are having an information meeting on Thursday September 3rd at 16:00. We'll give an introduction about what effective altruism is, what our plans for the time ahead are and what volunteering with our team entails. 

Hvordan gjøre en størst mulig forskjell i verden?
Sep
2
12:15 pm12:15

Hvordan gjøre en størst mulig forskjell i verden?

  • Gløshaugen

Lunsjmøte med foredrag fra den sosiale entreprenøren Daniel Gaim og samfunnsøkonom Hans Olav Melberg. Hva er "kompetansebasert frivillighet" og hvorfor jobber 150 seniorkonsulenter i Oslo gratis for veldedige organiasasjoenr? Hva er prisen på et menneskeliv og hvordan regner man på det? Still spørsmål og få svar på hvordan du kan gjøre en størst mulig forskjell i verden!

EA UiO står på stand
Aug
10
Aug 16
UiO

EA UiO står på stand

  • Blindernveien Oslo, Oslo Norway

10-17. august står vi i Effektiv Altruisme UiO på stand på Blindern. Kom å besøk oss!

Kick-off Lunsjmøte
Sep
24
12:00 pm12:00

Kick-off Lunsjmøte

Innledere fra Norad, NTNU og Leger Uten Grenser. Første lunsjmøte med nesten 200 studenter som møtte opp for å høre om Effektiv Altruisme og forbedring av bistandssektoren